Bij tractorpulling is het belangrijk om al het beschikbare vermogen aan de grond te krijgen. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, er is een hoop kennis en ervaring voor nodig. De baan, de banden en balans zijn van heel groot belang hiervoor.
Bij geen enkele sport zijn prestaties en duurzaamheid van de banden belangrijker als bij tractorpulling.
Alle tractorpullers monteren daarom special banden geschikt voor tractorpulling. Wij hebben de speciale Mitas Powerpulls gemonteerd. Deze band is speciaal voor tractorpulling ontworpen.

MITAS a.s is één van Europa’s toonaangevende producenten van landbouwbanden. Mitas produceert en verkoopt banden onder drie merknamen: het eigen Mitas en Cultor merk, en Continental onder licentie. Daarnaast produceert en distribueert Mitas a.s. een breed gamma van industriële en motorbanden onder de merknaam Mitas. Sinds april 2015 worden fietsbanden ook onder de naam Mitas geproduceerd. Mitas a.s. is onderdeel van CGS HOLDING a.s. en exploiteert drie fabrieken in Tsjechië, één in Servië en één in de VS, en onderhoudt een wereldwijd verkoop- en distributienetwerk

De band wordt geleverd als slick, en daarop wordt een speciaal v profiel geslepen. Deze banden bieden zoveel grip op de kleibaan, dat ze vastgezet moeten worden met bouten in de velg.
Tijdens een wedstrijd is de bandenspanning heel belangrijk, het is noodzakelijk dat de achterbanden gaan krullen om de velg, dat is een teken dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van het profiel.
Een te hoge bandenspanning is niet goed, de banden zijn dan te hard en willen niet grijpen in de baan. De wielen draaien dan wel heel snel rond, maar er komt geen snelheid in de combinatie.
Een te lage spanning is ook niet juist, de achterkant van de tractor kan onrustig worden, en het is extra weerstand.
De juiste bandenspanning, in samenhang met het profiel is daarom van groot belang!
Mitas geeft de Powerpull band vrij voor Europa

Praag, 28 april 2016 - De speciale band van Mitas voor Tractorpulling de Mitas Powerpull is nu beschikbaar in Europa. Na diverse maanden van ontwikkelen en uitgebreid testen is de 30.5L32 148A8 Powerpull van Mitas nu beschikbaar voor pullingteams. De band wordt geleverd als “slick” (zonder profiel) om de deelnemers de kans te geven een profieldesign naar keuze te creëren. De productie van de Mitas Powerpull 30.5L-32 is gebaseerd op het productieproces van de Mitas hoge-pk tractorbanden. Dit staat garant voor weerstand en een lange levensduur.

“Het grote voordeel van de Mitas Powerpull is dat hij als een gladde band verkocht wordt, waardoor het mogelijk is een persoonlijke profielsnijding toe te passen volgens eigen specificaties”. Zei Andrew Mabin, Mitas’ sales en marketing director. “Om er zeker van te zijn om als één van de eersten met een set Mitas Powerpull banden wedstrijden te kunnen rijden, zou ik Pullers willen aanmoedigen om contact op te nemen met hun “cutter” en de competitie aan te gaan”.Belangrijke kenmerken van de Mitas Powerpull banden zijn:
Banden worden als set van 2 stuks in de fabriek “gematcht” met een tolerantie van circa 12 millimeter in afrolomtrek en als gelijke paren verkocht.
Bij matching in de fabriek wordt de afrolomtrek gemeten bij een bandendruk van 0,8 bar.
De gemiddelde afrolomtrek van Powerpull op 0,8 bar is 5,273 meter (zonder profiel).
Persbericht Mitas Powerpull.
Als slick aangeleverd
Plooien van de band
Met bouten vastgezet
Contact

MITAS TYRES B.V.

Jagersveld 24

5405 BW  Uden

Nederland/Pays-Bas


Tel: +31 (0)413 225 220

Fax: +31 (0)413 225 226

BE lokaal/local: 078 050 500

http://www.mitas-tyres.com/benelux/nl/
Terug naar techniek.
Banden