Team Eager Beaver
Team Eager Beaver is een team dat bestaat uit 7 enthousisaste leden dat zich bezig houdt met het bouwen en onderhouden van een vrije klasse, modified tractor uitkomend in de Grand National modified klasse van de NTTO, ETPC. 
Wij zijn een van de oudst deelnemende teams uit de Nederlandse competitie. Eerst met de Grasshopper en later met de Eager Beaver.

Hoe het allemaal begon:

Het Eager Beaver uit Putten mag met recht één van de "oudste" en bekendste deelnemers in de Grand National Modified klasse worden genoemd. Begin jaren ‘80 bouwden de broers Wienik en Jan van Diest uit Putten een vrije klasse tractor, genaamd “Grasshopper”. Deze tractor was in 1983 gereed en op het frame stonden twee Chevrolet 327 small block motoren met carburateurs. In 1985 verkochten ze deze tractor compleet aan een team in Duitsland. De broers bouwden nu een nieuwe tractor, dit keer voorzien van maar liefst drie 427 Chevy big blocks, eveneens voorzien van carburateurs. Ook deze tractor werd uiteindelijk weer verkocht. In 1988 werd een nieuwe eigenaar in Luxemburg gevonden.

De broers krijgen zo een kans om nogmaals hun Grasshopper te verbeteren en bouwen dit keer een machine met maar liefst 5 motoren.
In 1990 krijgt de tractor een echte - naam gevende - hoofdsponsor en wordt de machine tot Beverol Eager Beaver omgedoopt. Toevallig of niet, maar in dat jaar lukt het de heren om het Nederlands Kampioenschap binnen te slepen. De jaren daarna
rijdt de machine ook in de top. Elk jaar wordt er tot aan de laatste wedstrijd meegestreden om het kampioenschap.


Eind 2007 wordt er geïnvesteerd in nieuwe banden, de welbekende Puller 2000’s. Omdat deze banden zoveel grip bieden moet de tractor daarna wederom compleet worden verbouwd. Dit om meer gewicht op de “neus” van de machine te kunnen krijgen. Ook deze verbouwing pakt weer goed uit voor het team. In dat jaar wordt misschien wel de mooiste overwinning behaald, op de Beach Pull in Putten, op een steenworp afstand van de thuisbasis van de machine. De inmiddels bekende, groene verschijning op de wedstrijden, ondergaat in 2010 een metamorfose; Beverol, de hoofdsponsor op dat moment, besluit haar naam te wijzigen in Total Agri, waardoor de Eager Beaver een nieuwe, frisse, witte kleur krijgt.
Dat jaar wordt er weer volop meegestreden om het kampioenschap en wordt het team uiteindelijk 2e in de eindstand om het kampioenschap. Een geweldig resultaat! En dat jaar begon ook al zo goed; een klinkende overwinning in de IJsselhallen in Zwolle in de 3,5 ton vrije klasse. Met slechts 10 cm verschil wist Jaap van Diest die dag van zowel de Inter-Techno Lambada als van de Double Screamin’ te winnen in een ongekend spannende strijd. Hoogtepunt was die dag toch wel dat Jaap, helemaal door het dolle heen, op zijn knieën ging en de grond ging kussen….alsof hij de Paus was!
Jaar na jaar bouwt het team aan meer vermogen voor de machine. Er wordt veel geïnvesteerd in de motoren om ze krachtiger en sterker te maken en er wordt gewerkt om de machine lichter te krijgen, waardoor er meer mogelijkheden voor verplaatsbaar gewicht komt.
Het jaar 2011 werd voor het Eager Beaver team een vreemd jaar. Tijdens de wedstrijd in Cadzand wilden de motoren niet starten. Door nieuwe reglementen verloor het team nu zoveel punten dat, ondanks de goede resultaten die het team door het jaar heen had behaald, slechts de 8e plaats in de
competitie werd behaald.

Show must go on!!

In 2012 krijgt Wienik van Diest, de grondlegger en het technische brein achter het team, te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Een fikse tegenslag voor het team.. Op 19 oktober dat jaar overleed hij, en onder een enorme belangstelling vanuit het “tractorpulling wereldje” wordt aan hem de laatste eer bewezen. Iedereen kende hem, iedereen wist wie hij was…………
Het team is er nog steeds trots en blij, dat ondanks zijn ziekbed, Wienik in juli 2012 nog bij de wedstrijd in Putten, zijn eigen thuiswedstrijd, kon zijn.
Een prima 3e plaats viel het team toen ter eer……….. Wienik gaf aan dat het team ook zonder hem verder moest gaan. En daarom staat het team nog steeds aan de start! Show must go on !!!

Bron: Team Eager Beaver & Tractorpulling Zwolle 2014-REDACTIE2.ind

Een ieder heeft zijn eigen taak binnen het team.

De woensdagavond en de zaterdag middag zijn de vaste sleutel dagen in de schuur, waar het hele team bij elkaar komt om het nodige onderhoud aan de tractor te plegen.
Wanneer de omstandigheden daar naar vragen wordt er desnoods elke dag gesleuteld aan de tractor. Verder komt het team ook geregeld bij elkaar,
voor een barbeque, of een gezellige teamavond. Kortom altijd een gezellige drukte aan de Hoornsdam!
Jan van Diest.
Functie: Teamcaptain, monteur

Jaap van Diest
Functie: Rijder, monteur

Evert van de Top
Functie: Public relations, reserve rijder, monteur

Cees van de Pol
Functie: Monteur

Robert van Diest
Functie: Monteur

Henk Dekker
Functie: Monteur, vrachtwagen chauffeur

Erwin Rozendaal
Functie: Monteur.